Μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της “Ελληνικής Χαλυβουργίας”

Μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της “Ελληνικής Χαλυβουργίας”

ένα ποίημα είναι μια πόλη που ρωτάει γιατί το ρολόι,ένα ποίημα είναι μια πόλη παραδομένη στη φωτιά. ένα ποίημα είναι μια πόλη κατεχόμενη” Τσαρλς Μπουκόφσκι

Από τις 31 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΙΒΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.» που ανήκει στο βιομήχανο Μάνεση, έχουν ξεκινήσει απεργία διαρκείας απαιτώντας τις ανακλήσεις των απολύσεων 34 συναδέλφων τους.

Η χαλυβουργική βιομηχανία του Μάνεση μαζί με την Alumil, του «φίλου» και έτερου μεγαλοβιομήχανου Μυλωνά, που με εκβιασμό μειώνει τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, την εκ περιτροπής εργασία, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Και όλα αυτά επικαλούμενος την κρίση. Όμως ο ξεφτίλας ο Μάνεσης, κρύβει ότι η παραγωγή και τα κέρδη της επιχείρησης του αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια! Φυσικά οι μισθωτοί σκλάβοι της χαλυβουργίας όλα αυτά τα χρόνια δεν συμμετέχουν στον παραγόμενο και αυξανόμενο πλούτο της εταιρίας, ενώ καθημερινά λιώνουν στη φωτιά και στο σίδερο προσπαθώντας να εξασφαλίσουν το μεροκάματο της υποταγής, το οποίο ανέρχεται σε κάποια ψωροευρώ ο καθένας. Δίπλα στο Μάνεση, τα λοιπά αφεντικά του ΣΕΒ, με την συμπαιγνία της φασιστικής κυβέρνησης των τραπεζιτών αλλά και τη καθοριστική αδιαφορία των συνδικαλιστικών γραφειοκρατών, οργανώνουν από κοινού την διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου εργασίας, που θα βασίζεται στην ελαστικότητα, την ανασφάλεια, την τρομοκρατία.

Αγωνιστές χαλυβουργοί, οι αγώνες και οι απεργίες διαρκείας όπως η δικιά σας – όπως και κάθε αγώνας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο – είναι και αγώνας όλων των εργαζόμενων, όλων των ανέργων, όλων των καταπιεσμένων. Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας, δεν ταυτίζεται με την ελεημοσύνη των εργατοπατέρων, ή το φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τον οποιοδήποτε κομματικό παράγοντα. Η αλληλεγγύη μας είναι η αλληλεγγύη του άνεργου/ης που περιμένει στην ουρά του ταμείου ελεημοσύνης, του επισφαλή εργαζόμενου/ης, που με το κινητό στο χέρι περιμένει την προσταγή για εργασία από το αφεντικό του, του δια βίου μαθητευόμενου/ης που πλήττει στα κελιά της εκπαίδευσης, της πόρνης που κινδυνεύει με απέλαση από τον φασίστα Λοβέρδο. Η αλληλεγγύη μας δεν περιορίζεται μόνο στη συγκέντρωση μερικών ευρώ και κάποιων ειδών ανάγκης, σημαντικών για την καθημερινότητά σας. Η αλληλεγγύη μας εκφράζεται γνήσια, ταξικά, αδιαμεσολάβητα, πέρα από κόμματα, αρχηγίσκους και ιεραρχίες. Πηγάζει από την κοινή μας θέση απέναντι σε κάθε νταβατζιλίκι πολιτικού αντιπρόσωπου, αφεντικού, κρατικού διευθυντή, μάνατζερ της επιχείρησης, κοινωνιολόγου της εργασίας και συνδικαλιστή εργατοπατέρα που με τις πρακτικές τους χρυσώνουν την υποταγή μας στα κρεματόρια της εργασίας. Η αλληλεγγύη μας αρνείται την διαρκή απαξίωση της ζωής μας από τα ιερατεία των κομμάτων, των τηλεοπτικών αστέρων της δημοσιογραφίας, των σχεδιαστών της κατανάλωσης, των διαφημιστών του πλαστικού τους κόσμου και των επιστημόνων του μνημονίου.

Αγωνιστή χαλυβουργέ, μάθε πως για μας τους ποιητές της ζωής, ο αγώνας σου είναι πηγή έμπνευσης, διέγερση της φαντασίας, διαρκής αναζήτηση όλων των μέσων και των δρόμων για την καθολική απελευθέρωση μας από το κράτος και τα αφεντικά, από το βάσανο της δουλειάς, για τον αυτόνομο καθορισμό της ζωής μας προς την ελευθερία.

Κηρύσσουμε δίπλα σου τον καθολικό ταξικό πόλεμο με το υπάρχον σύστημα. Πραγματώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής με την αυτοοργάνωση της καθημερινότητας μας, τις απεργίες διαρκείας, τις συγκρούσεις, τις απαλλοτριώσεις και τις επανοικειοποιήσεις κοινωνικών αγαθών, τα σαμποτάζ:

  • Για την καθολική άρνηση της εργασίας
  • Για το τσάκισμα των μηχανών κράτους, κεφαλαίου, και μμε
  • για ΖΩΗ κι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

Αυτόνομο στέκι Βέροιας baruti

Νομάδες Αναρχικοί Νάουσας – Αγάντα