Σχετικά με την πρωτοφανή καταδίκη του Χρυσοβαλάντη Πουζιαρίτη

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ

Σχετικά με την πρωτοφανή καταδίκη του Χρυσοβαλάντη Πουζιαρίτη

Η δίκη του Χρυσοβαλάντη Πουζιαρίτη τελείωσε με καταδίκη του αρχικά στα 12 χρόνια και 4 μήνες που με χρήση του προηγούμενου έντιμου βίου κατέληξε στα 9 χρόνια και 3 μήνες. Η καταδίκη του μετά την δίκη-παρωδία αποδεικνύει αυτό που αναλογιζόμασταν. Ότι δεν είχε να κάνει με την δίκη του Χρυσοβαλάντη αλλά με ένα σαφή μήνυμα του κράτους προς όλους και κυρίως προς αυτούς που αντιστέκονται.
Με την πρωτοφανή -από κάθε άποψη- καταδίκη του προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όποιον βρεθεί στους δρόμους, όποιον αντισταθεί στις ορέξεις τους, όποιον έχει αντίρρηση στο μένος της αρπαγής τους. Μας απειλούν ανοιχτά! Όποιος παλεύει για την ελευθερία θα κριθεί με το μεγαλύτερο των ποινών. Και αυτό έκαναν στον Πουζιαρίτη. Τον καταδίκασαν με την μεγαλύτερη ποινή που έχει δοθεί σε κατηγορούμενο για επεισόδια και όχι μόνο (η καταδίκη για φόνο φτάνει τα 17 χρόνια).

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Ο Χρυσοβαλάντης, ο μοναδικός κρατούμενος του κράτους από την επέτειο της μνήμης του Α.Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2009, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στα επεισόδια και του πρόσαψαν ότι κατείχε ηγετικό ρόλο τη βραδιά των επεισοδίων στο Α.Π.Θ., σύσταση και οργάνωση συμμορίας, κατοχή και ρίψη εκρηκτικών και έκρηξη αυτών με σκοπό τη σωματική βλάβη. Το κατηγορητήριο το υποστήριζαν 2 αστυνομικοί των ΜΑΤ χωρίς κανένα αποδεικτικό πέραν της περιγραφής τους και της εικασίας ότι τον αναγνώρισαν ως ηγέτη των κουκουλοφόρων με το αστείο επιχείρημα ότι επειδή ήταν αρχηγός γι αυτό και δεν φορούσε κουκούλα. Δεν είχαν κανένα αποδεικτικό, ούτε τα γνωστά «φτιαγμένα» με τυχαίους σάκους, ούτε κάτι άλλο που να μπορεί να στήσει ένα κατηγορητήριο. Προσήλθαν 2 αυτόπτες μάρτυρες υπεράσπισης που εξήγησαν την παρουσία του Χρυσοβαλάντη στο χώρο, όπως επίσης και τις προσωπικές δηλώσεις του ότι δεν ανήκε σε κανένα πολιτικό χώρο και ότι δεν συμμετείχε ποτέ σε επεισόδια, στο οποίο και οι ίδιες οι αρχές δεν είχαν κάτι να προσάψουν. Δεν τον είχαν στις λίστες τους, δεν είχαν βρει τίποτα πάνω του, δεν είχε ίχνη από τίποτα, δεν φορούσε πυτζάμες, δεν είχε ζαρντινιέρα, δεν φορούσε πράσινα παπούτσια και δεν υπήρχε σε κανένα ρουφιανοφωτογραφικό υλικό που κατέχουν οι αρχές της εξουσίας είτε με δικούς τους άμεσους τρόπους, είτε με δημοσιογράφους και ρεπόρτερ που πάλι δικοί τους ρουφιάνοι είναι.
Ο Χρυσοβαλάντης είναι πρώην τοξικομανής ενταγμένος σε πρόγραμμα απεξάρτησης που με την διακοπή του τον θέτουν σε κίνδυνο να ξανακυλήσει, όπως και με κινητικά προβλήματα στο ένα του πόδι που καθιστούν αδύνατη την συμμετοχή του σε επεισόδια. Η δίκη του ήταν προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη. Η καταδίκη του ομόφωνη από όλους τους δικαστές και τους ενόρκους. Η απόφαση αυτή μας δείχνει ότι δεν χρειαζόταν καν η διαδικασία. Ακόμη και στην τελική αγόρευση της υπεράσπισης η πρόεδρος σιχαμένα σχολίαζε αρνητικά και με φανερή έκφραση βαρεμάρας υπαγόρευε στον συνήγορο να τελειώνει γρήγορα. Οι δουλικοί ένορκοι ομόφωνα καταδίκασαν έναν νέο σε φυλάκιση δείχνοντας την υποδούλωση τους στην εξουσία και στις εντολές της προέδρου. Η κατάσταση της εξουσίας με την συνεχή καταστολή, τις συλλήψεις αγωνιστών, τις επιθέσεις των σκύλων τους σε κάθε ελεύθερη φωνή και την ποινικοποίηση ιδεών αποδεικνύει σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται. Πλέον, μόνο με απειλές και ψευτοδίκες προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τους πολίτες. Φοβούνται το τι μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μια φωνή διαμαρτυρίας. Το κράτος προσπαθεί να μας δείξει την εκδικητικότητα του. Προσπαθεί με τον τρόμο να κρατήσει τον κόσμο σε σιωπηλή οργή. Με τα σκυλιά του και τους SS που δικάζουν να εξουσιάσουν ζωές, να καταδικάζουν κάθε φωνή και να υπακούν στα αφεντικά τους. Η δίκη ήταν μια σκευωρία και το αποτέλεσμα απευθυνόταν σε όλους μας. «Μην σηκώσετε κεφάλι, ούτε καν να διαμαρτυρηθείτε. Σας την έχουμε στημένη». Αυτό είναι αδύνατον.
Οι 40 αλληλέγγυοι που βρέθηκαν στην Έδεσσα οργισμένοι βρίζανε και όρμησαν στα σκυλιά που φυλάγανε τους SS δικαστές και τα λαμόγια τους. Ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη. ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ, θα γινόμαστε πιο τολμηροί. Και τους πιο συνετούς τους εξοργίζουν και τους πιο διαλεκτικούς, τους προετοιμάζουν για σύγκρουση. Αυτή θα είναι και η απάντηση μας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ. ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ . ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ.

Υ.Γ. Σε επόμενη ανάρτηση θα ανεβάσουμε ονοματα ενόρκων , δικαστών, μπατσομαρτύρων και λοιπά στοιχεία της δίκης.

Αυτόνομο Στέκι Βέροιας Baruti