Η Δημοκρατία εκδικείται, η Αναρχία ποτέ.

Η Δημοκρατία εκδικείται, η Αναρχία ποτέ.

Το έχουμε πει αρκετές φορές και θα το δηλώσουμε με κάθε τρόπο πολλές ακόμα. Τα αυτιά, τα μάτια, τα χέρια, η μύτη, η γλώσσα αυτού του καθεστώτος δεν μπορεί να αισθανθεί ότι όσο υπάρχει εκμετάλλευση, ανισότητα, καταπίεση, ευνουχισμός των επιθυμιών, καταστολή κάθε διαφορετικότητας τόσο η οργή θα ποτίζει με άρνηση τις γραμμές της παραγωγής σας, τις αγορές της πλήξης σας, τα δίκτυα της τηλεοπτικής αποβλάκωσης. Όσο προσπαθείτε να καλουπώσετε τις κραυγές μας στον τηλεοπτικό τρόμο σας, τόσο αυτές θα ανθίζουν σε ιδέες, θα γίνονται σπόροι γονιμοποίησης της δημιουργίας νέων κόσμων, ελευθερίας κι αξιοπρέπειας.

Στη Βέροια για ακόμα μία φορά γίναμε μάρτυρες μίας οργανωμένης με ακρίβεια αστυνομικής επιχείρησης για την σύλληψη των ενόχων της κοινωνικής μας εξαθλίωσης, της υλικής μας πείνας, και της πνευματικής μας ένδειας, της απελπισίας μας. Ναι κυρίες και κύριοι, οι προστάτες των υπουργών και των αφεντικών, οι φρουροί της ολιγαρχικής τάξης που βαυκαλίζεται για τη δημοκρατικότητα της, ο μηχανισμός καταστολής των αγώνων εργατών/τριών, φοιτητών/τριών, αγροτών/τριών, συνταξιούχων κλπ, η περιβόητη Ελληνική Αστυνομία Α.Ε με τις μονάδες αντί-Τρομοκρατίας πέτυχαν ένα μεγάλο πλήγμα στους εχθρούς των τραπεζιτών, των χρηματιστηρίων, των επιχειρηματιών, τους πετρελαιάδες και τους βιομηχάνους, που με περισσή ευλάβεια, στήνουν εδώ και αιώνες τις κοσμικές τους δεξιώσεις και τα μεγάλα τους πάρτι, πάνω στα σώματα τα δικά μας και της Φύσης, πίνοντας το αίμα μας, στην παραγωγή, την κατανάλωση, βουτώντας τα μυαλά μας στα πλυντήρια του θεάματος.

Δεν μας φαίνεται παράξενο που οι φρουροί της Τάξης δεν δείχνουν το ίδιο μένος, την ίδια ακριβή ευλάβεια απέναντι στους παρακρατικούς δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, στους θύτες των εργατικών ατυχημάτων, στους πολιτικούς υπεύθυνους για την εξαθλίωση 3εκ ανθρώπων στην ελλαδική επικράτεια, και δισεκατομμυρίων σε παγκόσμιο χώρο, στους πρωθυπουργούς που παρέδωσαν έναν ολόκληρο πληθυσμό στις χρυσωμένες αλυσίδες των τραπεζών, στους πολιτικούς και οικονομικούς τους προϊστάμενους στο ΔΝΤ, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα, και στα λοιπά σκυλιά της παγκόσμιας κυριαρχίας. Δεν μας φάνηκε καθόλου παράξενο που οι εχθροί της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, με μίσος προσέφεραν στο φιλοθεάμον κοινό τις φωτογραφίες των τεσσάρων βασανισμένων. Δεν μας εντυπωσίασαν καθόλου τα κροκοδείλια δάκρυα υπουργών, δημοσιογράφων, πολιτικών νταβάδων για τα παιδιά, που παρασύρθηκαν, τη δημοκρατία που δεν εκδικείται, την πάταξη των περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας, και άλλες μεγάλες ιδέες των τηλεοπληκτικών πανηγυριών τους. Ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι το αφεντικό, ο πολιτικός, ο δημοσιογράφος κάθε ρόλος στις αντίστοιχες ιεραρχίες, προστατεύει με νύχια και με δόντια τα ιερά και τα όσια του, το χρήμα, την εικόνα, την Τάξη. Δεν έχουμε τις αυταπάτες πώς κάποια καλύτερη διαχείριση της εξουσίας, μία καλύτερη Αστυνομία, ένα καλύτερο Κράτος, μπορεί να επιβάλλει μία άλλη Τάξη δημοκρατίας, ισότητας κι ελευθερίας. Στην πραγματικότητα καμιά εξουσία οργανωμένη ως Αρχή, καμιά ιδέα μπολιασμένη σε ιεραρχίες, κανένας θεσμός της Τάξης δεν μπορεί ακόμα και να θέλει να επιβάλλει το δίκιο, την ελευθερία, την ισότητα. Στην πραγματικότητα η Ελευθερία ή αναδύεται μέσα από τη συμμετοχή όλων στη δημιουργία εκείνων των δομών, που την καρποφορούν ή μετατρέπεται σε διακοσμητικό στοιχείο καταπιεστικών καθεστώτων. Τόσες και τόσες επαναστάσεις απέδειξαν πως η κατάληψη της εξουσίας οδηγεί στην αναπαραγωγή της. Τόσοι και τόσοι επαναστατικοί φανατισμοί οδήγησαν αρχικά στον ευνουχισμό και έπειτα στη μετάλλαξη των εξεγέρσεων, σε νέους μηχανισμούς κυριαρχίας.

Ξέρουμε όμως και αποδεικνύουμε καθημερινά, ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ στον ελλαδικό, τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο, μία νέα εποχή αναδύεται μέσα από τις εξεγέρσεις των καταπιεσμένων για έναν κόσμο ελευθερίας, δικαιοσύνης, ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας. Αυτός ο νέος κόσμος αναδύεται στην αυτόνομη οργάνωση της ζωής, σε αμεσοδημοκρατικές συλλογικότητες, και συνελεύσεις γειτονιών, συνεταιρισμούς παραγωγής και κυκλοφορίας αγαθών/υπηρεσιών χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση, σχολεία ελευθερίας, δομές υγείας κλπ. Από το Δεκέμβρη του 08 μέχρι και σήμερα, και αύριο και για πάντα οι ουτοπίες μας αναπνέουν σε μικρά και μεγάλα εγχειρήματα ελευθερίας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Αυτό φοβάστε, αυτό πολεμάτε με νύχια και με δόντια, σε αυτό επιτίθεστε.

Υποσχόμαστε τη βία του καθεστώτος, τους βασανισμούς και το μίσος τους για κάθε ελεύθερο βηματισμό μας, να τον κάνουμε ιδέες, να το μετατρέψουμε σε θέληση, εφευρετικότητα, και δημιουργία ενός νέου αυτόνομου κι ελεύθερου κόσμου. Γιατί ο πολιτισμός μας δεν εκδικείται όπως η δημοκρατία σας. Γιατί εμείς κυοφορούμε το ταξίδι μας στη νέα Γη, τη Γη της ελευθερίας.

Από μία γωνία της Γης, σε όλη τη Γη για πάντα

Εξέγερση και δημιουργία, αλληλεγγύη κι αξιοπρέπεια.

Αναρχική Ομάδα Μπαρούτι.