Για τον ρόλο του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις της 20/10

Το ΚΚΕ λοιπόν ανέλαβε δράση…“Πηγαίνετε σπίτια σας. Αναλαμβάνουμε εμείς από δω και πέρα. Εσείς απλά ψηφίστε μας”. Αυτό μάλλον ήθελαν να μας πουν οι αυτόκλητοι αυτοί σωτήρες της εργατικής τάξης το πρωί της 20/10. Προδότες και καταδότες της ίδιας της τάξης που (νομίζουν) ότι εκπροσωπούν και οπαδοί του ολοκληρωτικού κρατισμού. Η ιστορία τους, (που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να την μάθουν και οι ίδιοι), το αποδεικνύει περίτρανα. Το απέδειξε και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, δεύτερη μέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας, όταν το συνδικαλιστικό τους όργανο το ΠΑΜΕ και οι τραμπούκοι τους τα κρανοφόρα ΚΝΑΤ παρατάχθηκαν στην πλατεία συντάγματος με την πλάτη τους στη Βουλή και τα ΜΑΤ και τα παλούκια τους στραμμένα στους διαδηλωτές. Αλήθεια τι ακριβώς προστάτευαν αυτοί οι ανεκδιήγητοι; Τι ακριβώς περιφρουρούσαν και από ποιους; Τους δόλιους και δούλους βουλευτές από το λαό. Την Βουλή από την βούληση χιλιάδων διαδηλωτών. Την αστική δημοκρατία της οποίας είναι περήφανοι προστάτες. Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα οι ξεφτίλες!

Μια μέρα πριν το ΚΚΕ καλούσε σε περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής (αποκλεισμό από ποιους όμως; Σίγουρα όχι των βουλευτών αφού αυτοί θα έμπαιναν ανεμπόδιστοι για να ψηφίσουν με την ησυχία τους όποια θανατική καταδίκη του λαού τους δοθεί να υπογράψουν)με σκοπό,όπως λέγανε,οι βουλευτές να αφουγκραστούν την λαϊκή οργή και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο(!). Το δικαίωμα λαϊκής οργής βέβαια για το ΚΚΕ το έχουν μόνο όσοι διαθέτουν καρτούλες μέλους τους και σημαιάκια του ΠΑΜΕ. Οποιοσδήποτε δεν διατίθεται να παραθερίσει κάτω από την κομματική ομπρέλα τους λοιπόν “κουκουλοφορίζει”, δεν είναι αγωνιστής, δεν είναι διαδηλωτής αλλά αναρχοφασίστας, ασφαλίτης, πράκτορας, στην καλύτερη περίπτωση το πρόβατο που το ‘σκασε απ’το μαντρί και περιπλανιέται τυφλό και μόνο αναζητώντας τσοπάνη. Αυτή είναι η άποψη του ΚΚΕ για όλα τα αγωνιστικά μέτωπα που πορεύτηκαν την Πέμπτη προς την Βουλή και βρήκαν τα ΜΑΤ να ξεκουράζονται αφού τον κατασταλτικό τους ρόλο ανέλαβαν οι τραμπούκοι ΚΝΑΤ. Αυτό που ακολούθησε είναι η απάντηση αυτών που αποφάσισαν να αντιδράσουν άμεσα στην προσπάθεια καπελώματος και αστυνόμευσης /καταστολής της διαδήλωσης.

Δεν πρόκειται για κανέναν εμφύλιο μέσα στο ανταγωνιστικό κίνημα διότι το ΚΚΕ ουδέποτε υπήρξε μέρος του αλλά αντίθετα λειτουργούσε (και λειτούργησε στις 20/10) διασπαστικά και ως κυματοθραύστης ενάντια στους δίκαιους αγώνες του λαού. Η αντεπαναστατική του δράση ως αυταρχικού κόμματος εξουσίας, προστάτη της “κανονικότητας” και της αστικής δημοκρατίας, οργάνου διασφάλισης και αποκατάστασης της τάξης και πολέμιου κάθε αγώνα που δεν μπορεί να ελέγξει/καπελώσει, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το σύνολο των ανταγωνιστικών δυνάμεων, αυτών που αγωνίζονται για την ανατροπή του υπάρχοντος, αυτών που κατέβηκαν μαζικά στις 19 και 20/10  στα κέντρα των πόλεων διεκδικώντας αξιοπρέπεια και όχι ψήφους.

Από την μεριά μας ως αναρχικοί, θεωρούμε πως οποιαδήποτε κριτική στην στάση συντρόφων και εξεγερμένων διαδηλωτών ενάντια στους προστάτες του συστήματος αφορά μόνο το ίδιο το ανταγωνιστικό κίνημα και οποιαδήποτε προσπάθεια λασπολογίας από κόμματα εξουσίας (αυτές οι δυο λέξεις είναι ένα και το αυτό) και τα φερέφωνά τους, τα ΜΜΕ, δεν μπορεί παρά να απαντηθεί άμεσα. Η πολιτική των ίσων αποστάσεων που επέλεξαν κάποιοι επειδή δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ή παίζουν το ίδιο παιχνίδι ψηφοθηρίας και προσέχουν το ίματζ τους, δεν είναι απάντηση σε τέτοιες καταστάσεις και φανερώνει την πολιτική αδιαθεσία τους. Οι ίδιες οι καταστάσεις δεν επιτρέπουν ίσες αποστάσεις.

Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε πέρα από το ξεβράκωμα αυτών των χυδαίων συκοφαντών, που δεν διστάζουν να καπηλευτούν τον θάνατο ενός ανθρώπου(από παθολογικά αίτια που οφείλονται μάλλον στα χημικά των μπάτσων) για πολιτικό όφελος, είναι η δυναμικότερη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, η σύγκρουση με τις συστημικές δυνάμεις και η δημιουργία επαναστατικών δομών σε πλαίσια αυτοοργάνωσης/αλληλεγγύης.

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι

και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι

Αυτόνομο στέκι Βέροιας baruti